Természetgyógyászat
Natural Medicine

TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT

“A gyógyítás nem technika, hanem a beteg gyógyulási folyamatának szellemi, lelki, fizikai támogatása, az embernek a világ rendjébe való visszaillesztése.” 

                                         Rudolf Steiner (1861-1925) az antropozófia atyja 

 

“A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival, alkalmazásával foglalkozó irányzatok összefoglaló neve. Az alternatív gyógyászat domináns részhalmaza, és a komplementer gyógyászat alapvető metszeteit képviseli”

/Wikipédia/

 

A természetgyógyászat fogalma

A természetgyógyászat több ezer éves hagyományokra és a legmodernebb kutatások eredményeire támaszkodó tudomány, amely a betegségek leküzdését az emberi szervezet öngyógyító képességével, saját védekező rendszerünk irányításával, szabályozásával igyekszik elérni.

A modern nyugati orvostudomány a betegségeket többnyire csak fizikai szinten vizsgálja, általában a leginkább érintett szervet próbálja gyógyítani. 

A természetgyógyászati módszerek többségére viszont  holisztikus szemléletű. 

Az embert teljes egészében vizsgálja, Célja az ember egészségének helyreállítása és fenntartása. Az EGÉSZET - a beteg embert, a maga testi, lelki, szellemi és a társadalommal való kapcsolatában vizsgálja, betegségének okait, gyógyításának módját mindezek figyelembevételével állapítja meg.

- Segítünk Önnek! -
Válasszon Partnereink közül!

Találja meg az Ön számára ideális szolgáltatást.

Bács-Kiskun
Baranya
Borsod-Abaúj-Zemplén
Csongrád-Csanád
Fejér
Győr-Moson-Sopron
Hajdú-Bihar
Heves
Jász-Nagykun-Szolnok
Komárom-Esztergom
Nógrád
Pest
Somogy
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Tolna
Vas
Veszprém
Zala